Apie skyrių Galerija Narystė Kontaktai
Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai
PARAŠYKITE MUMS
Jūsų el. paštas:
Jūsų žinutė:
POSĖDŽIO NUTARIMAS Nr. 1. 2015 m. gegužės 8 d.
2015-05-11

 

 

 

 

Protokolo išrašas

 

10603231_1514295505483360_5208742704789352450_n.png

 

TĖVYNĖS SĄJUNGOS – LIETUVOS KRIKŠČIONIŲ DEMOKRATŲ

 

PANEVĖŽIO MIESTO SKYRIAUS TARYBA

 

 

 

Pirmininkaujantis –  Maurikijus Grėbliūnas

 

Sekretoriaujantis – Dalia Meškauskienė

 

 

 

1. SVARSTYTA. TS–LKD Panevėžio miesto skyriaus Tarybos 2015 m. gegužės 6 d. nutarimo vykdymas.

 

 

 

POSĖDŽIO NUTARIMAS Nr. 1.

 

2015 m. gegužės 8 d.

 

Panevėžys

 

Įgyvendindama savo 2015 m. gegužės 6 d. nutarimą Nr. 1 ir įvertinus pasikeitusias politines aplinkybes, skyriaus Taryba:

 

  Įpareigoja TS–LKD skyriaus ir TS–LKD frakcijos Panevėžio miesto savivaldybėje (toliau TS–LKD frakcija) pirmininką Maurikijų Grėbliūną informuoti Panevėžio miesto savivaldybės merą Rytį Mykolą Račkauską ir valdančiąją daugumą, kad, TS–LKD  frakcija Panevėžio miesto savivaldybės taryboje sutinka derėtis dėl visos TS–LKD frakcijos dalyvavimo valdančiojoje daugumoje.

 

Į mero pavaduotojo pareigybę deleguojamas Maurikijus Gėbliūnas,

 

Į Ekonomikos komiteto pavaduotojo – Vitalijus Satkevičius,

 

Į Kultūros komiteto – asmuo, atšaukęs savo parašą prašyme priimti į daugumą.

 

Taip pat nuspręsta, kad, jei nesusiformuoja valdančioji dauguma dėl to, kad nutraukia koalicijos sutartį į Panevėžio miesto savivaldybės tarybą išrinkti socialdemokratai, papildomai prašyti pareigybės – administracijos direktoriaus pavaduotojo ir į šią pareigybę siūlyti Mariją Danutę Kažukauskienę.

 

  Konstatuoja, kad 2015 m. gegužės 8 d. TS–LKD frakcijos narių P. Luomano, V. Baltramiejūno, V. Staugaičio ir A. Čeponio prašymas priimti į valdančiąją daugumą nėra atsiimtas. Tai prieštarauja skyriaus Tarybos pozicijai ir sprendimams,  ir yra priešingas partijos pozicijai. Todėl jų veikla yra šiurkštus partijos įstatų 19.5 papunkčio  pažeidimas.

 

 Nustato, kad pratęsiamas 2015 m. gegužės 6 d.  priimto skyriaus Tarybos nutarimo Nr.1. reikalavimas atsiimti TS–LKD frakcijos narių P. Luomano, V. Baltramiejūno, V. Staugaičio ir A. Čeponio pasirašytą prašymą priimti į valdančiąją daugumą iki 2015 m. gegužės 11 d.

 

 Nutaria, kad jei TS–LKD frakcijos nariai P. Luomanas, V. Baltramiejūnas, V. Staugaitis ir A. Čeponis artimiausiame Savivaldybės Tarybos posėdyje elgsis priešingai skyriaus Tarybos rekomendacijoms, ir bus iki gegužės 11 d. neatsiėmę prašymo priimti į Panevėžio miesto savivaldybės tarybos valdančiąją daugumą, skyriaus Taryba nedelsiant stabdys jų narystę partijoje ir reikalaus, kad jų elgesys ir situacija Panevėžyje nedelsiant būtų svarstoma Priežiūros Komitete ir Prezidiume.

 

Balsuota:

 

„Už“ – 21

 

„Prieš“ –1

 

Susilaikė – 0  .

 

 

 

 

 

Skyriaus pirmininkas                                                                                                   Maurikijus Grėbliūnas

 

 

 

Visos teisės saugomos © 2013 Tėvynės sąjunga