Apie skyrių Galerija Narystė Kontaktai
Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai
PARAŠYKITE MUMS
Jūsų el. paštas:
Jūsų žinutė:
Uždek žvakutę Panevėžio krašto partizanams
2015-10-24
Vėlinių dieną uždegti žvakutę ne tik ant savo artimojo, bet ir ant visų užmiršto kapo – sena mūsų krašto tradicija. Tačiau lapkričio 1-ąją, kai kapinės skęsta gėlių ir žvakių jūroje – gausu vietų, kur tamsu ir tuščia, nors ten atgulę mūsų tautos didvyriai.

Todėl 2013 metais jaunimas susibūrė akcijai, kurios metu lankomos gyvybes už Lietuvos laisvę paaukojusių žūties vietos, tvarkomi jų kapai ir uždegamos pagarbos žvakutės. Nuo tol kasmet keliaujame vis didesniu būriu!

Šiais metais akcija persikelia ir į Panevėžį ir jo apylinkes. Vienijame jėgas su Lietuvos politinių kalinių ir Tremtinių sąjunga, puoselėjančia atminimo tradiciją jau ne vienerius metus. Aplankysime partizanų kapus bei jų pagerbimo vietas, uždeg...sime žvakutes, atminimo vardan kartu su Panevėžio politinių kalinių ir tremtinių choru sudainuosime vieną-kitą partizanų dainą. Partizanas Bronius Juodpalis-Kirstukas pasidalins savo prisiminimais.

Kelionės maršrutas - sudėliotas, ekipažai - formuojami, o toliau laikomės principo "kuo daugiau, tuo smagiau"! Tad ilgai nedvejokite, kvieskite draugus, artimuosius ir prisijunkite!

***
IŠVYKIMAS: 2015 m. spalio 29 d. (ketvirtadienį) 10.00 val. nuo Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios (Sodų g. 2)

MARŠRUTAS: Panevėžys (aplankysime Švč. Trejybės šventoriuje esančią sienelę, kurioje iškaltos žuvusių partizanų pavardės) – Raguva (partizanų kapavietė) – Vadokliai (paminklas Vyčio apygardos partizanams) – Ramygala (paminklas žuvusiųjų niekinimo vietoje) – Krekenava (koplytstulpis žuvusių partizanų niekinimo vietoje; kita stotelė - Švenčiuliškių kaimo kapinėse partizanų sunaikinimo vieta) – Panevėžys

REZERVUOTIS VIETĄ* kelionei iki spalio 27 d. 21 val. galite sekdami nuorodą: http://goo.gl/forms/TQGUXH7WCV

INICIATYVOS PANEVĖŽIO RAJONE GLOBĖJA – Nepriklausomybės Akto signatarė, Seimo narė Rasa Juknevičienė

Kilus klausimams kviečiame susisiekti; su Dalia Meškauskiene arba el.p. justina.savickaite@lrs.lt, tel. nr. 861201203 (Justina)

 

Visos teisės saugomos © 2013 Tėvynės sąjunga